Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z boczniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 20 dlg
cebula
duzy pomidor
zielona papryka
sól
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z boczniakami

Grzyby płuczemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie paski. Obieramy cebulę i kroimy w piórka. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w paseczki. Olej rozgrzxewamy na patelni, przysmażamy cebulkę, dodajemy grzyby i paprykę. Sparzamy pomidora, zdejmujemy skórkę, kroimy w kostkę i dodajemy do grzybów. Smazymy koło 10 minut, oprószamy solą i papryką w proszku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak