Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepą i knedelkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2
kostki rosołowe 2
woda 1,5 litra
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
knedle serowe
siekany koperek 1 łyżka
jajko
płatki owsiane 2 łyżki
sól
pieprz
ser żółty 3 (tarty)
kalarepa 1 duża szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepą i knedelkami

Kostki rosołowe rozpuszczamy w gorącej wodzie. Kalarepkę obieramy i scieramy na tarce, dodajemy do gotującego się rosolu. Do startego sera wbijamy jajko, dodajemy sól, koperek, pieprz i płatki owsiane i wyrabiamy z tego masę. Łyżkę maczamy w wodzie i układamy małe knedelki na wrzący rosół, gotujemy 3-4 minuty. Żółtko roztrzepujemy ze śmietanką. Zupę zdejmujemy z ognia i zaprawiamy smietaną. Posypujemy pieprzem, solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak