Sposób przygotowania

Filety rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.Skropić z obu stron sokiem z cytryny. Mąkę do panierki wymieszać z przyprawą do ryb (na oko). Płaty pangi panierować w rozmąconym jajku i mące. Na patelnię wylać oliwę z oliwek oraz rzucić 2 ząbki czosnku (nieobrane). Rybę smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu pod pokrywką, trzymać do nabrania koloru. W czasie smażenia skropić jeszcze raz sokiem z cytryny. Panga powinna delikatnie przesiąknąć czosnkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    świetny pomysł. Wypróbuję napewno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !