Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan tarty 3 łyżki
wywar mięsny 4 łyżki
śmietana 150 ml
żółtka z jajek na twrado 2
sól do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowy

Żółtka przetrzeć przez sito. Wymieszać chrzan z gorącym wywarem, śmietaną i żółtkami. Sos doprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny i ochłodzić. Podawać do wędlin, np. pieczonej białej kiełbasy, gotowanych jajek, ryb i auszpików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak