Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałątka indyjska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 10 dag
kukurydza w puszce 10 dag
cebula 1 szt.
papryka czerwona 1 szt.
pomarańcz 1 szt.
kostka rosołowa 1 szt.
sok z cytryny 1 łyżki
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałątka indyjska

Ryż gotujemy w dużej ilości wody z kostką rosołową,fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy,paprykę kroimy w kostkę,cebulę też w kostkę,pomarańcz dzielimy na cząstki,oliwę łączymy z sokiem,przyprawiamy,składniki wszystkie łączymy zalewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak