Sposób przygotowania

truskawki rozmrazamy, a następnie dokładnie miksujemy w malakserze. odmierzamy 2 szklanki tak zmiksowanych truskawek (zazwyczaj jest ich troszke mniej, więc brakującą częsc uzupełniamy woda z kranu). Truskawki gotujemy, dosładzając do smaku. Kiedy zaczną sie gotowac zdejmujemy z gazu, wsypujemy galaretke i dokladnie mieszamy do czasu az się rozpusi. Do każdego z czterech pucharków wlewamy po 2-3 łyżki gorącej \'galaretki\" i na to układamy biszkopta (brzuszkiem do góry), a następnie znów lekko polewamy ciastko (nie wylewamy całej masy bo biszkopt sie uniesie ku górze, a chodzi o to, aby ciasto było w środku, a tym samym aby namokło od gorącej masy) pucharki odstawiamy do wychłodzenia, a następnie wlewamy pozostałą czesc masy. Snieżke przygotowujemy tak jak w opisie na opakowaniu i dekorujemy nia pucharki, na środku układamy truskawke a reszte dekorujemy chrupkami czekoladowymi lub rodzynkami - jak kto woli

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Pycha...prawie mi się lato przypomniało:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ładnie wygląda!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Uwielbiam truskawki !!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    coś pysznego!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smakowity:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta34

    uwielbiam truskawki i wszystko z nich zrobione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !