Sposób przygotowania

Ciasto:
Białka ubić z solą i 6 łyżkami wody na sztywną pianę ,dodać cukier i ubijać do uzyskania białej bezy,następnie dodać żółtka,połączyć na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać .Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i upiec w temp. do 180st około 25-30 min.
Jabłka:
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej ,zalać sokiem pomarańczowym (z kartonu )
Postawić na gazie i doprowadzić tylko do zagotowania.Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody i dodać do jabłek .
Zimne ciasto przekroić na dwa placki ,dolny posmarować gęstniejącymi jabłkami ,przykryć drugim plackiem .Czekoladę rozpuścić z mlekiem ,posmarować wierzch ciasta i posypać kolorową posypką .
Zostawić do zastygnięcia .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Tego szukałam.Zabieram sobie do księgi i wkrótce wypróbuję!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    lubimy szarlotki-bardzo ładnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    bardzo ciekawy przepis, do księgi zabieram:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda puszyście i smacznie :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajny pomysł z tym sokiem pomarańczowym.Pewnie pyszne i pachnące.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Fajny pomysł z tym sokiem pomarańczowym.Pewnie pyszne i pachnące.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata77

    uwielbiam wszelkie ciasta z jabłkami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetyczna szarlotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    az slinka leci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !