Sposób przygotowania

Ciasto kruche: ½ kostki palmy, 0,75 szklanki krupczatki, 0,75 szklanki mąki wrocławskiej- składniki te wymieszać i posiekać nożem. Następnie dodać 0,25 szklanki cukru pudru, 1 całe jajko, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Ciasto piec w temp 180° C, ok. 15 min. Aż ciasto się zarumieni.
1litr kremówki ubić z 3 śmietankami fix i 1 cukrem waniliowym. Puszkę z mlekiem zagęszczonym słodzonym gotować 3h.
Układać; ciasto kruche, śmietana, biszkopt (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/114335/biszkopt.html), śmietana, karmel. Na karmel można posypać sparzone orzechy włoskie lub płatki migdałowe.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Szkoda ,że w przekroju nie ma fotki , przepis fajny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Hanna11

    pyszności!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !