Sposób przygotowania

Krem: 2 budynie śmietankowe bez cukru ugotować na trzech szklankach mleka, pół szklanki cukru. Zimny budyń utrzeć z margaryną Kasią.
Polewa krówkowa: 20 dag krówek ciągutek stopić z ½ kostki palmy
Biszkopt (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/114335/biszkopt.html) przekroić na pół. Jedną połowę wykładamy na spód i smarujemy dżemem z czarnej porzeczki, nakładamy ½ kremu, przykryć drugą połówką biszkoptu, położyć resztę kremu. Na kremie układamy 200 dag bezów i polewamy całość polewą krówkową.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w przepisie chodzi oczywiście o 20 dag bez, a nie 200 dag bezów :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    aż miło popatrzeć;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    zamiast krówek miały być bezy? Ale fajnie wygląda, ale nie dla mnie, ja nie cierpię tej bezowej słodkości, ale dla mojego męża to im słodsze tym lepsze;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    krówki i bezy tylko nie 200 a 20 dag :o)
  • 3
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam,jak dla mnie bezy i tofi w duecie to prawdziwa rewelacja,dodajemy jeszcze ajerkoniak i walczymy z nadwaga do konca zycia,ale za to jaka przyjemnosc;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to ciacho wygląda super, od razu chce się go zjeść :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    piękny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jakie słodkości:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    apetycznie wygląda:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !