Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z dyni II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
dynia 700 g
ziemniak 4 sztuk
śmietana 50 ml
masło 1 łyżka
jajko 4 sztuk
ser żółty 70 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z dyni II

dynie i ziemniaki obrać opłukać pokrajać w kostkę ugotować zalać wywarem dynie przetrzeć połączyć z ziemniakami i śmietaną doprawić do smaku następnie przełożyć do naczyń jednopołaciowych wysmarować tłuszczem wbić jajko posypać tartym serem i zapiec aż białko się zetnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak