Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z bekonem i fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 szt.
cebula czerwona 1 szt.
sałata 4 szt.
miód 1 łyzki
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 80 ml
chili do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bekon 20 wędzony
fasola czerwona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z bekonem i fasolką

Seler kroimy w plasterki,cebulę w piórka,fasolkę gotujemy do miękkości pod koniec gotowania dodajemy seler.Ugotowany na półtwardo seler wyciągamy a fasolkę odcedzamy. Seler kroimy w słupki i skrapiamy sokiem z cytryny,bekon kroimy w kostkę i zrumieniamy.Do oliwy dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę,miód,sok, przyprawiamy.Półmisek wykładamy liśćmi sałaty na nie wykładamy fasolkę z selerem i zrumienionym boczkiem.polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak