Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z selerów II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
śmietana 1 szklanka
seler 350 g
ziemniak 3 sztuki
cebula 2 sztuki
tłuszcz 2 sztuk
natka selera 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
gałka muszkatołowa 1 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z selerów II

cebulę obrać opłukać drobno pokroić ziemniaki umyć dobrać opłukać pokroić w kostkę zalać wywarem ugotować seler umyć obrać opłukać zetrzeć na tarce o dużych oczkach podsmażyć razem z cebulą dodać do ziemniaków w połowie gotowania zupę połączyć ze śmietaną i natką zagotować doprawić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak