Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni z imbirem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1.2 kg
cebula biała 1 szt
cebula czerwona 1 szt
imbir 1 kawałek
wywar drobiowo-wołowy 1.5 l
śmietana kwaśna 5 łyżkek
czosnek 2 ząbki
oliwa 5 łyżek
masło 3 łyżki
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
curry do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni z imbirem

Obraną ze skórki dynię pokroić w kostkę, czosnek i białą cebule posiekać. Obrany imbir zetrzeć na tarce. W rondlu rozgrzać oliwę włożyć czosnek, cebulę i imbir i smażyć na szklisty, dodać dynię i posypać curry. Wlać wywar i gotować na małym ogniu aż dynia zmięknie. Ostudzone zmiksować. Przyprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową. Zupę zabielić śmietaną i udekorować czerwoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak