Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z porów II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
śmietana 50 ml
pory 500 g
masło 2 łyżki
ziemniak 5 sztuki
jajko 2 sztuk
ser biały 1 kostka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z porów II

pory oczyścić opłukać cienko pokroić podusić na maśle skrapiając wywarem ziemniaki obrać opłukać i obrać pokroić zalać wywarem ugotować połączyć z porem zagotować białko ubić na sztywno wymieszać ze śmietaną wlać do wrzątku ciągle mieszając dodać ser doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak