Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki migdałowe 10 dkg
Glazura:
oliwa 1/3 szkl
musztarda 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
sok z cytryny w/g uznania
indyk 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w migdałach

Mieso indyka pokroić w paski grubości centymetra i posolić,czosnek obrać i przecisnąc przez praskę,połączyć oliwę z musztardą,miodem i cytryną,dodać paprykę i czosnek,mięso nadziać na szpadki,posmarować glazurą i piec na grillu,smarując co pewien czas pozostałą glazurą,zaraz po zdjęciu z rusztu szybko obtoczyć w migdałach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 12.12.2011 19:26
super
Dorota59 12.12.2011 05:25
pyszne
kate.500 11.06.2011 09:52
ciekawy przepis...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak