Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w chlebie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Płaty rybne 2 szt
chleb tostowy 6 kromek
ser żółty 15 dkg
olej 4 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1/2 cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w chlebie

Formę wykładamy folią aluminiową i smarujemy olejem ,płaty dzielimy na porcje i przekładamy na patelnie,skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy solą,pieprzem i przyprawą do ryb i odstawiamy na 15 min,chleb kroimy w kostkę dodajemy ser i posiekaną natkę pietruszki,mieszamy i dodajemy olej i posiekany czosnek.Rybę przykrywamy masą chlebowa i pieczemy 25 min w temp 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 03.06.2011 18:34
świetny pomysł
Krystyna32 29.05.2011 07:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak