Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cepeliny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka krupczatka 250 g
ugotowane ziemniaki zmielone 250 g
starte ziemniaki 0,5 kg
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Cepeliny

Ziemniaki starte i ugotowane połączyć, dodać jajko i mąkę. Posolić i dobrze wyrobić. Nabierać łyżką porcje ziemniaczanej masy i formować kulki, lekko rozpłaszczać i robić dołek w środku każdej cepeliny. Kłaść na wrzącą i osoloną wodę, gotować. Od wypłynięcia cepelinów na wierzch gotować jeszcze 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.05.2011 00:12
Tanio i smacznie.
iwa643 07.03.2011 08:03
fajne
Gosia40 06.03.2011 09:21
uwielbiam kluseczki na bazie ziemniaków!
1j1o1l1a1 05.03.2011 22:15
to mogłoby mi smakować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak