Sposób przygotowania

Szpinak płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie,po ugotowaniu i osączeniu drobno go siekamy i studzimy,Formę do zapiekania natłuszczamy.Do szpinaku dodajemy mąkę jajka,łyżeczkę soli pięć łyżek wody i wyrabiamy na gładką masę,aż pokażą sie pęcherzyki,ciasto będzie rzadkie Do garnka wlewamy wodę i gotujemy,ciasto przekładamy na mokrą deskę i trzymamy ją nad garnkiem i odcinam małe kawałki ciasta i wrzucamy je na wrzątek.Gdy wypłyną na wierzch wyjmujemy i układamy w formie do zapiekania.Teraz robimy sos cebulę drobno kroimy ,pieczarki kroimy w talarki.Na patelni rozpuszczamy masło,dusimy cebulę dodajemy pieczarki i dusimy.Dodajemy śmietanę w między czasie cały czas mieszamy doprawiamy i zalewamy kluski,posypujemy serem.Zapiekamy w piekarniku w temp 175 stopni.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !