Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa 1 szt
cukier puder 200 g
masło 125 g
jaja 10 szt
budyń waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżka
rodzynki 100 g
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe

Białka ubić na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Dodać do żółtek budyń, proszek do pieczenia, masę makową, rodzynki i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać i dodać ubite białka. Wylać do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Piec przez ok 50 min w temp 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 15.10.2013 18:27
czas spróbować
Krystyna32 10.08.2013 09:04
pyszne ciasto
Łukasz15 26.01.2013 19:48
Bardzo dobry
Katarzyna59 18.09.2012 20:18
smaczne
Kekerboom 26.06.2012 21:25
super
Wacław 26.06.2012 07:39
pyszne
barbara11561 29.05.2012 08:51
pyszne
Jodaj 29.04.2012 09:27
pyszne
klaklak 26.02.2012 22:47
dobre
anula250 14.02.2012 08:17
uwielbiam :)
jasiek 19.11.2011 14:03
smaczny makowiec
zdzislawa2 30.10.2011 14:14
bardzo je lubię
usmiech 19.06.2011 10:59
dobre
m1monika 15.06.2011 18:01
apetyczne
Ewelina38 04.04.2011 22:27
i ja też :)
basia70 04.04.2011 09:45
wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak