Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnek pieczony z tymiankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 4 główki
oliwa 1/2 szkl
sól do smaku
tymianek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnek pieczony z tymiankiem

Zdjąć część zewnętrznych łusek z czosnku,z każdej główki odciąć z góry około 1 cm,tak aby było widać ząbki,ułożyć czosnek ,każdy osobno na kawałku folii,polać oliwą,przyprawić tymiankiem,solą i pieprzem,rogi folii zawinąć,tak aby była folia dobrze zamknięta,piec,aż będzie bardzo miękki około -60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak