Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuchy z porzeczkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 40 gram
cukier 3 łyżki
mąka tortowa 500 gram
sól do smaku
jajko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuchy z porzeczkami

Mleko (1 szklanka) delikatnie podgrzewamy, dodajemy do niego drożdże, cukier i sól. Mieszamy. Następnie dodajemy do mleka mąkę (0,5 kg) i jajka (3 sztuki). Całość zagniatamy na ciasto i odstawiamy w cieplejsze miejsce na pół godziny (przykrywamy np. poduszką ) Następnie wyciągamy ciasto i formujemy kulki. Do środka dodaje dżem porzeczkowy.
W garnku zagotowujemy wodę i kładziemy ściereczkę. Na ściereczce układamy kulki ciasta. Przykrywamy je plastikową miseczką i gotujemy tak 10 minut. Możemy je podać z sosem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.02.2012 15:14
pycha
eli82 18.11.2011 16:30
mniam
ronald88 30.07.2011 10:10
super
ronald88 30.07.2011 10:10
super
anja3107 26.06.2011 16:08
z porzeczkami nie jadłam pampuchów
Kopiko1983 25.06.2011 22:03
Smaczny przepis!
AgaS10 17.05.2011 10:09
bardzo lubię:)
Neetka90 13.04.2011 12:02
pycha
malaczarna23 25.03.2011 07:28
uwielbiam:)
Ania67 18.03.2011 14:28
Bardzo apetyczne
Wojtek8 14.03.2011 10:13
fajne
eduszo
eduszo 08.03.2011 14:22
Lubimy to.
Tahitha 06.03.2011 11:38
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak