Sposób przygotowania

Mleko (1 szklanka) delikatnie podgrzewamy, dodajemy do niego drożdże, cukier i sól. Mieszamy. Następnie dodajemy do mleka mąkę (0,5 kg) i jajka (3 sztuki). Całość zagniatamy na ciasto i odstawiamy w cieplejsze miejsce na pół godziny (przykrywamy np. poduszką ) Następnie wyciągamy ciasto i formujemy kulki. Do środka dodaje dżem porzeczkowy.
W garnku zagotowujemy wodę i kładziemy ściereczkę. Na ściereczce układamy kulki ciasta. Przykrywamy je plastikową miseczką i gotujemy tak 10 minut. Możemy je podać z sosem truskawkowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubimy to.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    uwielbiam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    bardzo lubię:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smaczny przepis!
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    z porzeczkami nie jadłam pampuchów
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !