Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karpatka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
woda 1 szkl
margaryna 200 g
jajko 7 szt
masło ekstra 1 kostka
cukier puder 1 szkl
mleko 1 szkl
budyń waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka

Przygotowujemy ciasto: wodę z margaryną zagotowujemy. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie roztrzepujemy widelcem lub trzepaczką. gdy ciasto przestygnie, dodajemy jajka i ubijamy mikserem. Następnie ciasto rozkładamy na dwie blaszki i pieczemy na złoty kolor.
Gdy ciasto się piecze, przyrządzamy krem do karpatki.
Z mleka oraz budyniu gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Następnie masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy przestudzony budyń, nadal mieszamy na gładki krem.
Następnie ciasto przekładamy kremem.
Wierzch obficie posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 06.06.2012 21:28
uwielbiam
rosik93 20.04.2011 22:43
super
agnieszka137 05.03.2011 17:26
super jest:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak