Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czekoladowy do pierogów według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 1 szklanka
gorzka czekolada 2 tabliczki
cukier brązowy 1 łyżka
spirytus 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czekoladowy do pierogów według Agi

Czekoladę łamiemy na kawałki,śmietanę podgrzewamy z cukrem.Do gorącej śmietany wrzucamy kawałki czekolady i mieszając podgrzewamy na małym ogniu aż czekolada całkiem się rozpuści.Sos zdejmujemy z ognia,dodajemy alkohol.Studzimy.Sos pasuje do pierogów z nadzieniem bakaliowym i owocowym.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 10.01.2012 22:20
super
rutynka 20.10.2011 12:09
W najbliższym czasie muszę wykorzystać ten przepis! super:)
Teresa19 04.09.2011 20:58
super
Justyna Jussstiii 19.04.2011 14:03
super
Ewelina38 16.04.2011 20:59
mniam mniam, pierożki z takim sosikiem to jest TO !!!!
Marzena34 30.03.2011 13:06
super pomysł
Haneczka1 09.03.2011 17:31
pyszności :)
kochanyptysiu 05.03.2011 19:08
pierogi z czekolada mmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak