Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz twarożkowy według agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 40 dkg
żółtko jajek 2 sztuki
gęsta śmietana 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz twarożkowy według agi

Twaróg mielimy,mieszamy z żółtkami,cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Dodajemy śmietanę i mieszamy.Farszem nadziewamy pierożki z ciasta kluskowego(gotowane) albo z ciasta francuskiego,drożdżowego,kruchego(pieczone).Wierzch pierogów przeznaczonych do pieczenia można posmarować żółtkiem i posypać grubym kryształem.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 16.10.2012 19:13
super
Krystyna32 11.01.2012 11:37
pycha
Adamorek 28.10.2011 09:45
dobre
Justa32 06.08.2011 11:04
mniam
Ania67 03.07.2011 08:59
świetny
annagebalska 07.06.2011 10:25
mniam
aacaac 11.05.2011 07:10
super
Justyna Jussstiii 08.05.2011 00:04
mniam mniam
ronald88 02.05.2011 07:52
pychotka
Teresa19 18.04.2011 08:08
Fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak