Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące pałki o wegierskim aromacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

8 pałek z kurczaka
płatki kurkurydziane
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
jajko
papryka czerwona
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące pałki o wegierskim aromacie

Pałki obgotowuje przez ok 15-20 minut. zeby uniknąc ze mieso po upieczeniu z wierzchu bedzie usmazone a w srodku surowe. Po wystygnięciu przekładam do miski gdzie przyprawiam sola pieprzem, papryka czerwoną i przyprawa do kurczaka. Zostawiam na min 2 h w lodówce. (można na cał noc). Nastepnie panieruje najpierw w jajku potem w mieszance bułki tartej i drobno pokruszonych płatkach z dodatkiem pieprzu i papryki słodkiej. Wkładam pałki na patelnie z rozgrzanym olejem. Smaże tak zeby były lekko zanuzone w oleju (mozna we frytkownicy). Pyszne chrupiace o lekko pikantym smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 06.03.2015 11:53
ciekawa potrawa
Barbara33 10.04.2012 20:11
super
wedith1 28.10.2010 22:31
Ja też lubię takie chrupiące mięsko:)
SmacznaPyza 21.08.2010 20:42
o, takie to ja lubię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak