Sposób przygotowania

Pałki obgotowuje przez ok 15-20 minut. zeby uniknąc ze mieso po upieczeniu z wierzchu bedzie usmazone a w srodku surowe. Po wystygnięciu przekładam do miski gdzie przyprawiam sola pieprzem, papryka czerwoną i przyprawa do kurczaka. Zostawiam na min 2 h w lodówce. (można na cał noc). Nastepnie panieruje najpierw w jajku potem w mieszance bułki tartej i drobno pokruszonych płatkach z dodatkiem pieprzu i papryki słodkiej. Wkładam pałki na patelnie z rozgrzanym olejem. Smaże tak zeby były lekko zanuzone w oleju (mozna we frytkownicy). Pyszne chrupiace o lekko pikantym smaku

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    o, takie to ja lubię!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ja też lubię takie chrupiące mięsko:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawa potrawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !