Sposób przygotowania

Farsz:
Szpinak rozmrozić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podmażyć na oleju. Dodać szpinak, smażyć aż do odparowania. Odstawić do ostygnięcia. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać razem z białem serem, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Ciasto:
Drożdże połączyć ze śmietaną, cukrem i szczyptą soli. Mąkę przesiać, margarynę posiekać dodać 2 żółtka oraz całe jajko.Wszystko wymieszać, zagnieść. Odstawić do wyrośnięcia.
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać krążki, na każdy wyłożyć farsz, formować pierożki. Odstawić na pare minut do wyrośnięcia.Posmarować białkiem i posypać sezamem. Wstawić do nagrzanego piekarnika,piec w temp. 180 stopni przez ok 20 min. na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    z wielką chęcią bym spróbowała
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    apetycznie wyglądają:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacyjne uwielbiam wszystko co ze szpinakiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pysznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Świetny przepis;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ależ apetycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wyglądają wręcz rewelacyjnie i baaardzo pobudzają wyobraźnię co do ich smaku. Jak dla mnie - bomba :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Te pierożki wyglądają bardzo apetycznie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !