Sposób przygotowania

Moja wariacja na temat tajskiej zupy z krewetkami.

Makaron zalać wrzatkiem i gotowac 3 minuty. W rondlu wymieszać bulion drobiowy, sos rybny, czosnek drobno posiekany, imbir. Doprowadzić do wrzenia, dodać grzyby pokrojone na plasterki, trawe cytynową, poszatkowana kapustę i,gotować 5 minut W woku lub na patelni wlac troche oliwy, mocno rozgrzac i wrzucic krewetki i paste curry, Szybko przesmażyc. Zalac chochlą zupy i przelać wszystko do garnka z zupą. Przyprawić sokiem z limonki, pieprzem, solą (ewentualnie odrobina cukru jesli zbyt kwasna). Gotować 2 minuty. Dodac makaron. Posypać kolendra. Mozna dodac jeszcze pasty curry jesli dla kogos jest zbyt mało pikantna. :)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    chyba nie moje klimaty - no, może gdyby ktoś dla mnie zrobił...
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    To racja, Pyza,robić nie, spróbować,owszem! Zupka bardzo apetyczna!
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    To racja, Pyza,robić nie, spróbować,owszem! Zupka bardzo apetyczna!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !