Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w piance

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia
panga 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w piance

Filety z pangi, pokroić na porcje, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Z 2 jajek oddzielić żółtka od białek. Białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę. Pozostałe jajka i żółtka rozmieszać widelcem, dodając szczyptę soli. Porcje ryby obtaczać w mące, zanurzać w rozmieszanych jajkach, powtórnie obtaczać w mące i na końcu w piance z białek. Smażyć od razu na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.11.2013 17:28
Prosta, klasyczna.
Seba 11.12.2012 09:24
fajna
Wafelek2601 07.05.2011 08:23
ciekawy pomysł
rosik93 12.03.2011 23:55
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak