Sposób przygotowania

Maślankę (może być też jogurt) wlewamy do miski. Filety kurczaka kroimy na kawałeczki. Ja miałam takie wieksze wiec każdy przecięłam na pół. Wyszło mi około 6 sztuk. Każdy obsypujemy solą i pieprzem. Następnie wszystkie kawałki kurczaka wkładamy do wroka foliowego i zalewamy maślanką na min. 2 godziny. Krakersy kruszymy - najlepiej zrobić to przez włożenie ich do worka foliowego i rozbijanie wałkiem do ciasta. Przezypujemy je do miski, dodajemy szczyptę soli i pieprzu i papryki, wymieszać. Kawałki kurczaka po kolei obtaczamy w krakersach i przekładamy na blachę wcześniej wysmarowaną olejem. Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Można podać z sosem czosnkowym. Bardzo chrupiace, a co najważniejsze - w ogóle sie nie wysuszyły. Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    w maślance już mięso moczyłam, ale krakersy? zaciekawił mnie ten pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam super przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam dania z kurczakiem
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam dania z kurczakiem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Frytki do tego pasują idealnie
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Takiego kurczaka nie próbowałem... wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pomysł na panierkę z krakersów bardzo ciekawy. Muszę się skusić i wypróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Pomysł genialny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    o coś nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !