Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta wieprzowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
Majeranek suszony Prymat do smaku
mięso wieprzowe 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta wieprzowa

Pół kg mięsa wieprzowego wraz z 3 nóżkami i skórą gotujemy tak długo, aż wszystko będzie miękkie. W międzyczasie doprawiamy wszystko majerankiem, solą, pieprzem i zielem angielskim (Prymat). Ugotowane mięso drobno kroimy. Do wywaru z mięsa dodajemy drobno pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy do nich mięso, mieszamy i wlewamy do mniejszych pojemników (np. słoików) i wstawiamy je do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 06.06.2012 10:33
bardzo dobra na stawy
Rybciia 09.03.2012 19:37
smaczna!!!
dianix 14.02.2012 09:39
taka galareta to dla moich rodzicow:)
Anna133 29.12.2011 11:09
fajna propozycja ;)
magical66 21.10.2011 09:48
pyszne
KasiaK90 13.09.2011 16:33
lubię
Robert10 28.06.2011 16:38
super
Dorota59 23.06.2011 14:21
pycha
Kuchareczekjeden 15.05.2011 10:54
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak