Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka miodowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1000 gram
Majeranek suszony Prymat do smaku
miód 3 łyżki
musztarda 2 łyżki
czosnek ząbki 1 szt
cebula 1 szt
ziemniaki 300 gram
surówka 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka miodowa

Karkówkę moczymy w wodzie, a następnie porcjujemy na mniejsze kawałki. Gotowe mięso posypujemy pieprzem Prymat. Miód mieszamy z czosnkiem, musztardą i odrobiną oliwy. Następnie mięso smarujemy miodem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy 10 minut w 200 stopniach, potem zmniejszamy temperaturę do 180 (pieczenie ok 60 minut). Na 20 minut przed końcem dorzucamy do naczynia posiekaną w plastry cebulę. Mięso podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 30.03.2012 10:03
pyszna
anja3107 16.12.2011 12:08
mniam
Norgiusz 13.12.2011 09:50
pycha
jeta72 29.08.2011 20:34
pyszna
ronald88 21.07.2011 15:54
super
Dorota59 22.06.2011 17:53
lubimy
AgaS10 19.04.2011 19:15
pycha:)
Ania67 28.03.2011 10:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak