Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula 1 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
mąka 2 łyżki
olej do smażenia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki obieramy,myjemy następnie osuszamy.Kroimy w plasterki.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.Na rozgrzany olej wrzucamy pieczarki i smażymy około 19 minut,następnie dodajemy cebulę i smażymy jeszcze około 3 minuty.Doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy dwoma szklankami wody.Dusimy pod przykryciem około 10 minut.Mąkę rozrabiamy w połowie szklanki zimnej wody i stopniowo dodajemy do sosu,gotujemy jeszcze chwilkę,aż sos zrobi się gęsty.Podajemy z makaronem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 27.07.2011 21:59
mniam
Margo1 08.03.2011 18:53
pyszny , też go bardzo lubie robić
RenataZ-et 06.03.2011 19:15
Uwielbiam taki sosik
Dorota59 05.03.2011 16:08
sosik z pieczarek jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak