Sposób przygotowania

Blaszkę wykładamy herbatnikami.
Z mleka odlewamy jedną szklankę i rozrabiamy w nim mąkę, żółtka oraz budynie.
Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem oraz z margaryną.
Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione budynie i gotujemy do momentu, aż masa będzie gęsta.
Następnie gorący krem wylewamy na herbatniki.
Na krem budyniowy układamy kolejną warstwę herbatników.
Masę krówkową o smaku czekoladowym podgrzewamy we wrzątku, a następnie ucieramy z masłem. Masę krówkową wykładamy na drugą warstwę herbatników.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę, delikatnie mieszamy.
Bitą śmietanę układamy na karmelu.
Całość posypujemy wiórkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    chyba się wproszę na to ciasto
  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    musze spróbować to ciasto, bo uwielbiam mase krówkową, a ciasto zapowiada sie ciekawie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniammmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !