Sposób przygotowania

ryż opłukać i wrzućić do osolonego wrzątku i gotować ok.20min.odcedzić paprykę rozciąć wzdłuż usunąć gniazdo nasienne opłukać i pokroić w paseczki,grzyby oczyścić i ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki rozgrzać połowę masła na patelni wrzucić grzyby i podsmażyć oprószyć solą,pieprzem i ziołami prowansalskimi do smaku,dolać do grzybów śmietanę 30% i mocno podgrzać ale nie zagotować,wystudzić,włożyć na patelnię pozostałe masło,wrzucić paprykę,podsmażyć dodać ryż i jeszcze smażyć ok.1minuty,przyprawić curry i wystudzić po czym wymieszać wszystkie podsmażane składniki i wyłożyc do formy żaroodpornej,boczek pokroić na kawałeczki i wymieszać z rozkłóconymi jajkami,polać składniki w formie i zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.15min.imbir obrać i zetrzeć na tarce wymieszać z kwaśną smietaną i posiekanym szczypiorkiem,przyprawić do smaku solą i pieprzem,tak przygotowany dip podawać jako dodatek do placka.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !