Sposób przygotowania

kuskus wsypać do miseczki zalać osolonym wrzątkiem przykryć miseczkę i odstawić do napęcznienia,marchew i cebulę obrac umyć marchew pokroić w kostkę a cebulę posiekać,cukinie przekroić wzdłuż i usunąć pestki oraz sporą część miąższu wydrążony miąższ posiekać rozgrzać oliwę i wrzucić marchewkę,cebulę i miąższ cukinii,mieszając smażyć kilka minut,wystudzić po czym wymieszać warzywa z kaszką i posiekanym koperkiem przyprawić do smaku solą,pieprzem i sokiem z cytryny,napełniać farszem wydrązone cukinie,na wierzchu ułożyć rozgniecione widelcem szprotki,układać w naczyniu żaroodpornym podlać bulionem i zapiec w piekarniku w 180st.ok.25min.podawać zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna odmiana z cukinią...
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne, mnaim
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !