Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos koperkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 łyżki
wywaru jarzynowego 2 szklanki
mąki 1 łyżka
soku z cytryny 1 łyżeczka
posiekanego koperku 2 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sos koperkowy

Do mleka dodać mąkę, wymieszać i wlać do wywaru jarzynowego. Zagotować. Następnie dodać sok z cytryny, przyprawić do smaku, wsypać koperek i chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 23.11.2011 20:10
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak