Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SEZAMOWE PULPECIKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 0,5 kg
sos sojowy 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
oliwa 1 łyżeczka
ziarna sezamu 4 łyżki
majonez 2 łyżki
cukier puder 2 łyzki
olej 1 szklanka
czosnek 2 zabki
jajko 1 do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: SEZAMOWE PULPECIKI

Czosnek i jedną cebule sielamy drobno i mieszamy razem.
Sos sojowy mieszamy z mąką , oliwa i z 1/2 łyżeczką soli. Jajko i przyprawy oraz cebulę posiekaną z czosnkiem dodajemy do mięsa i mieszamy.
Brzoskwinie kroimy w paseczki. Druga cebule siekamy drobniutko. Do majonezu dodajemy łyżkę soku z cytryny, łyżkę wody, cukier puder i łyżeczkę chilli i mieszamy. Do sosu dodajemy cebulę i brzoskwinie.
Z masy mięsnej formujemy pulpeciki i obtaczamy je w sezamie.
Smażymy na oliwie. Podajemy polane sosem brzoskwiniowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 24.03.2012 10:32
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak