Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 kost.
pieczarki 10 dkg
cebula
ser żółty 8 plastrów
sól
olej do smażenia
papryka 4 szt.
kaszka 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana papryka

kostkę bulionową rozpuścić w szklance wrzątku,kaszkę wsypać do miseczki i zalać przygotowanym bulionem odstawić do napęcznienia,cebulę obrać i grubo posiekać pieczarki umyć i pokroić w małą kostkę,rozgrzać trochę oleju i zeszklić posiekaną cebulę,dodać pieczarki i chwilę podsmażyć przyprawić do smaku solą i pieprzem,spęczniałą kaszkę wymieszać widelcem i połączyć z nią podsmażone pieczarki z cebulą tak przygotowane nadzienie doprawić do smaku i wymieszać,paprykę rozciąć i usunąć gniazda nasienne opłukać osuszyć i nadziewać przygotowanym nadzieniem.połówki papryki układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180st.po 15min.na każdą połówkę papryki nałożyć plaster sera żółtego i posypać grubo zmielonym kolorowym pieprzem i jeszcze piec ok.10min.do rozpuszczenia się sera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 27.11.2013 09:14
moje klimaty
Ewelina38 26.11.2011 18:24
rewelacyjna, uwielbiam taką
joanna77 19.07.2011 20:14
pyszności
Robert10 19.07.2011 19:27
świetne
MAR3STA 04.04.2011 23:04
z kaszą bardzo smaczna;)
Danuta8 06.03.2011 14:39
na pewno smaczne
MAŁGORZATA108 05.03.2011 13:38
Bardzo ciekawy przepis.
bami 05.03.2011 13:12
Zapiekane papryki są fajnym pomysłem na kolację:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak