Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w mniejszej ilości niż podano na opakowaniu (w 1,5 szklanki) gorącej wody, przelać na płaskie talerze i pozostawić do zastygnięcia. Dobrze zastygnięte pokroić w kostkę. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. Śmietanę ubić z cukrem. Do szklanych pucharków wkładać kolejno kryształki galaretki zielonej, bitą śmietanę, kawałki pomarańczy, znów trochę bitej śmietany, galaretkę czerwoną. Udekorować bitą śmietaną i polać sokiem.

Komentarze

  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    bardzo smaczny deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !