Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka domowa : ))

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maślanki 1/2 l
cukru 100 g
cukier waniliowy
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
czerwonej galaretki 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka domowa : ))

Żelatynę namoczyć w 5 łyżkach zimnej wody. Maślankę, cukier i cukier waniliowy mieszać aż do rozpuszczenia cukru. Dodać sok z cytryny. Żelatynę podgrzać aż do rozpuszczenia cały czas mieszając. Dodać do maślanki małymi porcjami. Galaretkę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, a następnie dodawać po trochu do maślanki. Jeśli powstały grudki to podgrzać na małym ogniu całość i mieszać do rozpuszczenia grudek. Nie zagotowywać. Gotową masę przelać do pucharków i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.03.2011 11:12
galaretka jest super
bami 05.03.2011 13:12
O! Proszę - domowa galaretka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak