Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w 5 łyżkach zimnej wody. Maślankę, cukier i cukier waniliowy mieszać aż do rozpuszczenia cukru. Dodać sok z cytryny. Żelatynę podgrzać aż do rozpuszczenia cały czas mieszając. Dodać do maślanki małymi porcjami. Galaretkę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, a następnie dodawać po trochu do maślanki. Jeśli powstały grudki to podgrzać na małym ogniu całość i mieszać do rozpuszczenia grudek. Nie zagotowywać. Gotową masę przelać do pucharków i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    O! Proszę - domowa galaretka :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    galaretka jest super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !