Sposób przygotowania

Połączenie kuchni greckiej i meksykańskiej czyli kuchnia bez granic.

Mieso smaże na oliwie, dorzucam czosnek, szybko przesmażam. z połączenia smietany, jogurtu, pieprzu, odrobiny soku z cytryny i przyprawy greckiej lub tzatziki (wystarczy 1-2 łyzeczki) robie sos. Wylewam go na patelnie do mięsa i mieszam. Doprawiam. ma powstac kremowy śmietanowo-czosnkowy sos o posmaku jak sos tzatziki. Dodaje 1/2 puszki kukurydzy. W naczyniu zarodopornym (najlepiej okrągłe) smaruje oliwa z oliwe, na dno układam placka tortilla, smaruje go sosem taco, na to sos z miesem, posypuje startym serem, przykrywam kolenym plackiem i ponawiam warstwy. Ostatni placek posypuje serem, kukurydza i oregano oraz natką. Naczynie laduje w piekarniku gdzie ser sie stopi i ładnie zapiecze tort na 180st na jekis 20 minut. Obiadek gotowy. Oczywiscie z nadzieniem mozna kombinowac: Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Super danie. Z pewnością wypróbuję :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Alicja34

    smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Alicja34

    skorzystam z twojego przepisu
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo ciekawy pomysł :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Wygląda ciekawie.
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    B O S K I ! ! ! ! ! ! ! ! !
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Pomysłowe i apetyczne! Do tego piękne zdjęcie! Cieszę sie, że mam Cię w ulubionych - głosik (na pewno nie ostatni!)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    to coś dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !