Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak z orzechową skórka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt
orzechy 4 łyżki
nalewka wiśniowa 4 łyżki
białka jaj 4 szt
olej do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak z orzechową skórka

Kurczaka kroimy na plastry solimy i zalewamy nalewką. Odstawiamy na 30min. w chłodne miejsce. Orzechy mielimy drobno. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy orzechy i mieszamy.Filety obtaczamy w sosie orzechowym. Smażymy na oleju z 2 stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak