Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe roladki w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 5 kotlety
cebula 2
śmietana 30% 200 ml
kapusta czerwona 1 liście
balareon 4 plastry
mąka
margaryna 1 łyżka
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól
przyprawa do potraw
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe roladki w sosie

mięso rozbijamy - nacieramy pieprzem i solą, na każdy kawałek miesa kladziemy pół plasterka baleronu, troche poszatkowanej kapusty i po 2-3 piórka cebuli, zawijamy i spinamy wykałaczka. W garnku rozpuszcamy margaryny, roladki obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzany tłuszcz - podsmazamy z obu stron. Zalewamy wodą, dodajemy 2 listka laurowe, 2 ziela, troche pieprzu ziarnistego i pół łyżeczki soli - gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok 40 minut. Następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebule. Do śmietanki dodajemy 3-4 łyzki mąki, dokladnie mieszamy i wlewamy do roladek. Doprawiamy kucharkiem i przyprawami do smaku - gotujemy jeszcze 10 minut aby sos lekko zgęstniał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 21.01.2012 20:09
mniam
Marek6 04.09.2011 14:24
super
IlonaAlbertos 02.08.2011 21:29
Takich jeszcze nie jadłam. Ciekawe jak smakują z kapustką :)
Wafelek2601 13.04.2011 15:48
najlepsze
Mati13 18.03.2011 16:28
musza być smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak