Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

małych pieczarek 200 g
mąki 6 łyżek
jajko 2
piwo 2/3 szkl
liście zielonej sałaty
sól
olej 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w cieście

Oczyszczamy i osuszamy pieczarki. Z mąki, jajka, piwa i szczypty soli robimy ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Zanurzamy pieczarki w tym cieście i smazymy na niewielkim ogniu w oleju aż lekko zbrązowieją. Przekładamy na sito by obciekły z tłuszczu, układamy na półmisku na liściach sałaty. Podajemy z ziemniakami lub frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 11.05.2011 17:30
pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak