Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodowe racuszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 2dag
dżem jagodowy
jajko
mleko ciepłe 2 szklanki
cukier 2 łyżki
mąka 40dag
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodowe racuszki

Drożdże pokruszyć,utrzeć z łyżką cukru,2łyżkami mąki i odrobiną ciepłego mleka.Odstawić do wyrośnięcia.Następnie dodać resztę mąki,mleka,roztrzepane jajko,sól i cukier puder. Do ciasta dodać odrobinę stopionego masła lub oleju. Odstawić na pół h. Na suchej, rozgrzanej patelni wykładać łyżkę ciasta, na to małą łyżeczką dżem jagodowy i odrobinę ciasta na wierzch. Smażyć na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 02.08.2011 20:22
super deser
Gosia40 05.03.2011 13:41
Pysznie wyglądają:)
polly66 05.03.2011 10:42
posypać cukrem pudrem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak