Sposób przygotowania

Warzywa umyć, oczyścić i obrać. Kapustę poszatkować na mandolinie na cienkie paseczki, pora posiekać, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulę pokroić w cienkie ćwierć plasterki. Ziemniaki pokroić w niedużą kostkę.

Ziemniaki zalać w garnku bulionem i gotować 10 min.. Następnie dodać kapustę i gotować razem 3-4 min. Boczek wędzony surowy pokroić w paski i zrumienić na patelni. Dodać cebulę, pora i marchew, podsmażyć razem przez 2-3 min.. Oprószyć mąką, wymieszać i dodać do zupy. Zagotować i zalać całość zalewać z ogórków. Gotować jeszcze kilka minut, doprawić do smaku pieprzem ziołowym i ew. solą, ale ostrożnie bo zalewa z ogórków jest słona. Odstawić zupę żeby odpoczęła a przed podaniem podgrzać. Podawać posypaną natką pietruszki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam kapuśniak ale kwaśny
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Prezentuje się znakomicie:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Suzana, wierz mi, że był kwaśny - właśnie dlatego, że też taki lubię dolałam wodę z ogórków!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    takiego to jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    no to spróbuj bo ma ciekawy, fajny smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !