Sposób przygotowania

Schab opłukałam i osuszyłam, pokroiłam na 8 kotletów, które rozbiłam tłuczkiem do mięsa. Każdy posmarowałam z obu stron musztardą i oprószyłam pieprzem oraz czosnkiem. W przykrytym naczyniu odstawiłam mięso do lodówki na ok. 30 min.. Dość dużą cebulę obrałam i posiekałam drobno, dodałam ją do roztrzepanego ze śmietaną jajka ii posoliłam masę do smaku,dodałam ok. 1 płaskiej łyżeczki soli. Zamarynowane kotlety obtaczałam kolejno w masie jajecznej i otrębach zmieszanych z bułką tartą. Smażyłam do zrumienienia z obu stron na rozgrzanym oleju. Podałam z ziemniakami i surówką z kapusty.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super pomysł, który koniecznie muszę wypróbować!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze czegoś takiego nie jadłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Naprawdę ciekawa odmiana schabowych :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smaczny obiad, lubię takie z mięskiem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczny kotlet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !